Σιδάρι - Κέρκυρα

Σιδάρι
'"Canal d'amour" Sidari Corfu, aerial.' - Κέρκυρα
'"Canal d'amour" Sidari Corfu, aerial.' airphoto.gr / Shutterstock

Σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού το Σιδάρι εντυπωσιάζει κατά κύριο λόγο εξαιτίας της γεωλογικής διαμόρφωσης του χώρου με τη θάλασσα να εισχωρεί στις παραλίες και να δημιουργεί κολπίσκους με ιδιαίτερα σχήματα. Πρόκειται για ένα ζωντανό θέρετρο στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει το «Canal d’ Amour» (Κανάλι του Έρωτα). Πρόκειται για ένα φυσικό πέρασμα που σχηματίζεται από αμμώδεις όγκους της θάλασσας και την παραλία των Περουλάδων. Σύμφωνα με την παράδοση, πήρε αυτή την ονομασία καθώς όποιος καταφέρει να το διασχίσει κολυμπώντας, σύντομα θα συναντήσει τον άνθρωπο της ζωής του.

Το θέρετρο προέρχεται από τη συγχώνευση των δύο παραθαλάσσιων χωριών ενώ η σπανιότητα και η χάρη του τοπίου οφείλουν πολλά στη γεωλογική διαμόρφωση του χώρου. Η θάλασσα εισβάλλει σε αμμώδεις ακτές και δημιουργεί εντυπωσιακούς κολπίσκους ενώ εδώ έχουν ανακαλυφθεί και τα λείψανα του πρώτου βεβαιωμένου οικισμού του νησιού που χρονολογείται στη Νεολιθική Εποχή.

Στην περιοχή κυριαρχούν τρεις αμμώδεις παραλίες που χαρίζουν ένα κιτρινωπό χρώμα στο νερό γύρω από την ακτή. Στην πλειοψηφία τους είναι οργανωμένες με ρηχά νερά και οι ξαπλώστρες των beach bar απευθύνονται σε κάθε ηλικία, επιτυγχάνοντας να σας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στο Σιδάρι