Βένιτσες - Κέρκυρα

>
Βένιτσες
'2012 09 18_Corfu Holiday_0798' - Κέρκυρα
'2012 09 18_Corfu Holiday_0798' - Attribution: Keith Laverack

Οι Μπένιτσες βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πόλη και αποτελούν ένα γραφικό ψαροχώρι με άρτια τουριστική υποδομή. Οι οργανωμένες παραλίες του, τα ξενοδοχεία και οι χώροι που είναι αφιερωμένοι στα θαλάσσια σπορ εντοπίζονται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον που αφήνει ικανοποιημένο και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη.

Η παραλία της περιοχής είναι από τις πιο δημοφιλείς στο νησί και προσελκύει πολλούς τουρίστες, κυρίως Άγγλους ενώ στην περιοχή εντοπίζεται και το Μουσείο Θαλάσσης, που ιδρύθηκε το 1989 και περιλαμβάνει εκθέματα από τις θάλασσες του κόσμου όπως κοχύλια, κοράλλια, σφουγγάρια και σαγόνια καρχαριών.

Πιο συγκεκριμένα τώρα, το μουσείο δημιουργήθηκε το 1989 με πρωτοβουλία του Ναπολέοντα Σάγια ο οποίος και έζησε πολλά χρόνια στην Αυστραλία ως μετανάστης μετά την πολυετή περιπλάνηση του σε τροπικά νησιά. Ο Σάγιας μάλιστα κατάφερε να δημιουργήσει μια αξιόλογη συλλογή από εκθέματα τα οποία παρουσιάζονται κάτω απο την επίσημη ταξινόμηση σε γαστερόποδα, δύθηρα, μονοπλακοφόρα, πολυπλακοφόρα, οστρακόδερμα και εχινόδερμα. Ταυτόχρονα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει απολιθωματα ψαριών, βαλσαμωμένα ζώα, κοράλλια αλλά ακόμη και τα δόντια ενός καρχαρία.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στις Βένιτσες